SURI*STARS
Supporting the foundation of the Surinam schools...

     

  SURI*STARS in de media  
 

Afsluiting........

Hallo allemaal!

Zo, het zit er, voorlopig, op. Ik heb de laatste uitleg gegeven aan de leerkrachten, de laatste dingen gedaan, afspraken gemaakt voor de komende tijden.
Er is nu een andere stichting lokalen aan het bouwen, geweldig!! Het zal nog wel anderhalf jaar duren voor het klaar is, maar ik ben blij dat er een stichting is die dit voor Nieuw Aurora kan doen, want ze hebben het nodig!

Maar de taak van SURI*STARS zit er voorlopig op. Ons doel is behaald! De container met leermiddelen is in Nieuw Aurora gekomen, en daarbij hebben we nog een hele hoop materialen aan kunnen schaffen, heb ik uitleg kunnen geven en worden de materialen op de juiste manier gebruikt!! Ook is de bibliotheek klaar voor inrichting. We krijgen nu een lokaal om als bibliotheek in te richten, ik heb de verantwoordelijkheid overgedragen aan twee personen daar. Ik zal van tijd tot tijd contact hebben over het verloop ervan.

Mijn laatste week, de afsluiting van het project, en mijn tijd in het binnenland, was heel speciaal.
De mensen hadden een feest voor me georganiseerd omdat ze zo blij zijn wat SURI*STARS voor ze gedaan heeft. Overdag gingen de kinderen voetballen en slagballen op het grote veld, en gingen alle kinderen met mij, juf Wiets, dansen.
’s Avonds hadden we een feestje met een dj en de kawinaband “Tranga Faya”, zij zorgden ervoor dat iedereen de hele avond danste!
Ik moest natuurlijk in traditionele kleding (pangi met angisa), en heb de hele avond met iedereen gedanst. Het was een geweldige avond waarop ik iedereen gedag heb kunnen zeggen!!

De ochtend van vertrek stonden er veel mensen aan de oever om gedag te zeggen, en toen was het dus echt voorbij. Met tranen in mijn ogen heb ik Nieuw Aurora achter me gelaten.......

Eén dag voor mijn vertrek naar Nederland werd ik gebeld door drie mensen uit Nieuw Aurora, waar ik al voor vreesde, gebeurde......het water begon hard te stijgen en stond al bij het huis van Kleri......even heb ik gedacht om mijn ticket weer te verlengen, maar in overleg met de mensen daar heb ik toch besloten naar Nederland te vertrekken aangezien mijn hulp niet echt noodzakelijk is.
Laten we hopen dat het water  niet verder gaat stijgen, maar juist gaat zakken!!

In een volgend bericht zal ik vertellen hoe wel/niet verder te gaan.......

Tan bung!!


Groeten, Wietske Koens
Geplaatst op: 28-5-2007 @ 15:12:34

<<Ga terug

 
     

Submenu:
Alle SURI*STARS updates
SURI*STARS in de media
SURI*STARS live uit Suriname

   Design by DigiSimon.nl