SURI*STARS
Supporting the foundation of the Surinam schools...

     

  SURI*STARS in de media  
 


dag allemaal!

 

Allereerst wan bun njun jari voor ieder die dit leest!!

Hieronder volgt het derde bericht van SURI*STARS in Suriname......

Ik ben begin december anderhalve week in Nieuw Aurora geweest om verder te gaan met de werkzaamheden.

Omdat het bijna kerstvakantie was hebben we helaas niet zoveel kunnen doen als ik had gehoopt.

Omdat we zo ontzettend veel mooie boeken hebben, hebben we besloten een bibliotheek te maken. De eerste dagen zijn we vooral bezig geweest met het sorteren van de boeken op leeftijd, categorie A,B,C op de ruggen van boeken plakken en een plan maken over hoe de bibliotheek wordt ingericht.

De plaatselijke timmerman, meneer Lugard wil, zonder arbeidsloon te berekenen, kasten en planken maken voor de bibliotheek en de school. Elke klas krijgt nu een grote kast van 1,00x1,60x0.35. Het worden kasten met deuren zodat de regen er niet in kan waaien (de lokalen hebben geen ramen).

In de bibliotheek komen planken en tafels waar de boeken op komen, elke twee klassen krijgen een aparte ruimte.

Juffrouw Dorien Lugard gaat de bibliotheek beheren, dus ik heb alle mogelijkheden en wensen met haar besproken. Als alles klaar is gaan we de bibliotheek mooi maken, dus verven, posters ophangen, leeshoekjes maken etc. Op deze manier wordt het aantrekkelijk voor de leerlingen om te komen lezen.

 

Verder heb ik een aantal spullen verdeeld, de rest moet wachten omdat de kasten nog niet klaar zijn. Zelf heb ik planningen gemaakt voor de komende weken, en deze voorgelegd aan de leerkrachten. Half januari ga ik weer terug om verder te werken.

Het spijt ons dat er nog steeds geen foto's op de site staan, maar om technische redenenen is dit nog even niet mogelijk, blijf tussendoor vooral even kijken of ze er al zijn, want ze zijn het kijken waard!!

 

Tot zover dit bericht uit Suriname!!

 

 

Groeten Wietske Koens
Geplaatst op: 3-1-2007 @ 20:06:42

<<Ga terug

 
     

Submenu:
Alle SURI*STARS updates
SURI*STARS in de media
SURI*STARS live uit Suriname

   Design by DigiSimon.nl